SUBVERENIGINGEN

Stuur een mailtje naar [email protected]

QUINTUS & SUBVERENIGINGEN

Traditiegetrouw is het restaurant van Quintus op woensdagavond volledig gevuld met etende Quinten. Aan bijna elke tafel zit standaard op woensdag een commissie te eten om daarna te vergaderen. Quintus heeft meer dan veertig commissies, die qua inhoud sterk verschillend. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Er zijn piekcommissies die naar een bepaald feest of evenement toewerken, maar ook lopende commissies die de vereniging draaiende houden, waardoor er het hele jaar biertjes kunnen worden gedronken.

Er worden uiteenlopende evenementen georganiseerd, van klein naar groot, zoals de jaarlijkse musical en een sportweek waarin disputen tegen elkaar strijden in allerlei (kroeg)sporten. Ook op groter niveau worden er evenementen georganiseerd, zoals de museumnacht. Op deze avond openen musea in Leiden hun deuren voor duizenden cultuurliefhebbers en dit allemaal georganiseerd door enthousiaste Quinten. Er zijn ook commissies waar Quinten hun creativiteit of passie kwijt kunnen. Dan kun je denken aan fotografie, het schrijven (en designen) van een kwartaalblad of almanak en het draaien van de laatste hitjes of hardste techno op een van de vele feesten.

Deze commissies verrijken niet alleen Quintus en Leiden, maar door commissies doe je als beginnend student ervaring op. Je ontwikkelt sociale, organisatorische en andersoortige vaardigheden die je doorgaans niet op een studie meekrijgt en waarvan je de rest van je leven dankbaar gebruikmaakt.