JAARPLANNING

Stuur een mailtje naar [email protected]

 • 2024 Herfst

  VAP-periode, MAF, 2 & 3 oktober

  De herfst is de tijd van verwelkende bloemen en vallende bladeren, maar niet op Quintus. In de herfst staat Quintus in bloei vanwege de start van het borrelseizoen. Traditiegetrouw wordt het borrelseizoen ingeluid met de VAP (Vrije Activiteiten Periode), waarin de nieuwe leden zich aansluiten bij een dispuut. In deze periode zijn ook verschillende feesten, zoals het Mega Allerheiligen Festijn, waar alle eerstejaars van verenigingen door het hele land bijeenkomen om te feesten tot in de late uurtjes. Op 3 en 4 oktober staat Leiden volledig op zijn kop tijdens het Leids Ontzet. Deze twee dagen herdenken alle Leidenaren, van student tot pensionado, de belegering van Leiden door de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog en eten ze hutspot en haring op wittebrood.
 • 2024/2025Winter

  Qerstdiner, CRISIS, Quintersport

  Vervolgens treedt de winter aan, maar is het alles behalve koud op Quintus. Integendeel, het is er warm en gezellig door het organiseren van een Qerstdiner, het Oud en Nieuwfeest en de nieuwjaarsborrel. Naast deze evenementen gaan de normale, vaste borrels gewoon door. De Quint die niks heeft met warmte trekt in deze periode in groten getale naar de besneeuwde bergtoppen om op de latten of het board naar de dichtstbijzijnde après-ski bar te sjezen. Terug van Quintersport is de echte waaghals nog niet klaar. Een aantal creatieve durfallen kunnen Quintus representeren op de AHC DJ Contest of kunnen de almanak, het jaarboek, van Quintus uitreiken aan de hele vereniging.
 • 2025 Lente

  Subweek, Delta Playbackshow, TOGA, Gala

  De lente vangt aan en inmiddels is het huidige bestuur toe aan een vakantie. Het vorige bestuur neemt dan de vereniging voor een weekje over en pakt elke dag uit met een fantastisch feest. Ook zullen Quinten in de lente met hun date of/en dispuutsgenoten flaneren op het Quintus Gala. Quinten ondernemen veel met elkaar, maar in dit seizoen is er vooral plaats voor bittere strijd. Lang wordt uitgekeken naar dé week waarin disputen de degens kruisen om te bepalen wie de beste is. De kampioen wordt niet alleen met sporten zoals voetbal en hockey bepaald, maar er zijn ook punten in beeldende kunst, muziek, debat, darten en andere kroegsporten te verdienen. Voor de echt strijdlustige Quinten bestaat er sinds afgelopen jaar het Kickboksgala, waarin men na weken van intensief trainen met elkaar gaat sparren.
 • 2025 Zomer

  Eindfeest, Zomerborrels, festival De Fusie, EL CID

  Na een jaar hard studeren (en borrelen) begint de zomer. De zomer biedt wederom veel activiteiten zoals het AHC Songfestival, de familiedag en de museumnacht. De zomer betekent ook een einde aan het borrelseizoen, maar niet getreurd: elke woensdag vindt een zomerborrel plaats te sociëteite. Kortom, het borrelseizoen stopt nooit. Tot aan de El-Cid gaat dit zo door en vanaf dan begint het voor de Quinten weer opnieuw. Een carrousel van plezier, feest en persoonlijke ontwikkeling staat je te wachten!