COMMISSIES

Stuur een mailtje naar [email protected]

QUINTUS & COMMISSIES

AqCie

De AqCie is een van de grootste commissies die Quintus rijk is! Deze commissie organiseert jaarlijks de subweek. Dit is dé sportweek van Quintus waarin onze vereniging zich onderscheidt van andere. In deze week strijden onze disputen tegen elkaar om te laten zien wie de beste is. Dit doen ze in wel meer dan 30 sporten. Van dansen tot sprinten en zelfs debatteren. We organiseren dit voor ruim 1800 man wat in die week voor een geweldige kick zorgt. Als commissie mag je dan ook je eigen thema bedenken en nieuwe sporten toevoegen. Quinten kijken het hele jaar uit naar deze week en kunnen er geen genoeg van krijgen. Om deze reden kunnen ouderejaars het dan ook niet laten om te komen kijken en soms zelf mee te doen..

Museumnacht

De Museumnacht Leiden wordt al 15 jaar georganiseerd door Quinten. De Museumnacht is een jaarlijks evenement waarbij alle Leidse musea ’s avonds hun deuren openen. De musea worden gevuld met bijzondere programmering, zoals workshops, lezingen, live muziek en entertainment. Dit grote culturele evenement, met jaarlijks ongeveer 5.000 bezoekers, wordt georganiseerd door een commissie van 16 Quinten. Elk jaar wordt hiervoor een nieuwe commissie samengesteld, bestaande uit een secretariaat, programmeurs, een PR cluster en een acquisitie cluster. Het secretariaat bestaat uit de voorzitter, secretaris en penningmeester van de commissie. Als programmeur stel je de volledige programmering voor één of meerdere musea samen. Als lid PR ben je verantwoordelijk voor de campagne rondom de Museumnacht, zoals de posters, social media en persberichten, en acquisitie zorgt dat het evenement kan worden bekostigd, door contact te onderhouden met fondsen en bedrijven. Omdat de Museumnacht een groot en professioneel evenement is, is het een drukke en uitdagende commissie. Maar bovenal is het enorm leuk en leerzaam om met elkaar een evenement voor heel Leiden te organiseren!

CRISIS

De crisis is een 3- of 4-daags feest in februari waarmee de dies, oftewel verjaardag, van Quintus uitbundig gevierd wordt. Als crisis commissie ben je verantwoordelijk voor de hele opzet van het feest. Je bepaalt het thema, de aankleding, de artiesten die komen en welke manifestaties wanneer en waar komen tijdens de dagen. Je hebt veel creatieve vrijheid en kan helemaal opgaan in je eigen visie. Deze commissie is een piek commissie: je werkt vanaf vlak voor de zomer toe naar februari. Er komt veel meer bij kijken dan enkel kleuren en artiesten bedenken en is daarom een hele waardevolle commissie om jezelf en je organisatorische eigenschappen verder te ontwikkelen! Deze commissie bestaat uit 8 leden en je maakt met elkaar de beste herinneringen. Van de eerste vergaderingen, tot een thema bedenken, commissieweekend, het feest opbouwen en daar staan tijdens “jouw” feest: onvergetelijk!

TROEF

De troef is een eerstejaarscommissie bestaande uit 6 Quinten van verschillende disputen. We vergaderen iedere woensdag en eten dan samen in het Quintus restaurant. Door het jaar heen werken wij toe naar twee activiteiten. In januari schilderen we een nieuw design op de jaarpaal in de Raevenzaal, waarna een epische dixo plaatsvindt om dit te onthullen! Deze dixo was voor ons alle 6 dan ook echt een hoogtepuntje. In de zomer organiseren we de familiedag, waarbij je aan je ouders kan laten zien waar je elke week zoveel tijd spendeert. We chillen regelmatig met elkaar en zijn als commissie ook aanwezig op sommige evenementen zoals de almanakuitreiking of de CoBo. Het is sowieso een hele leuke manier om veel meer mensen te leren kennen op de vereniging, ook van buiten je dispuut!