WAAROM
QUINTUS

Slapen in een Quintus-huis? Stuur een mailtje naar [email protected]

Op Quintus combineren we ontspanning, het opdoen van organisatorische vaardigheden en het ontmoeten en samenwerken met veel verschillende mensen tot een fantastische en unieke mix.

Overdag gaan Quinten hun eigen weg, maar ’s avonds komen zij allemaal weer samen op de Sociëteit om hun ervaringen met elkaar uit te wisselen in een van de 29 disputen die Quintus rijk is.

Vanaf je eerste jaar kun je op Quintus, naast je studie, je actief inzetten om veel uiteenlopende activiteiten te organiseren zoals het maken van een almanak, het organiseren van een feest of gala of het neerzetten van een fantastische EL CID-week. Door commissies te doen leer je veel andere Quinten kennen die jouw interesses en talenten delen. Samenwerken buiten je dispuut om zorgt zo dus ook voor vriendschappen voor het leven.

BORRELS, FEESTEN & MANIFESTATIES

Op Quintus staat gezelligheid centraal. Ieder lid borrelt met zijn of haar dispuut op maandag of donderdag. Verder zijn er regelmatig grote feesten, waarvan het hoogtepunt ieder jaar de CRISIS is: een feest driedaagse open voor alle studenten uit Leiden en omstreken! Naast de CRISIS worden er veel andere activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn het Qerstdiner, het Gala en de sportweek van Quintus; de Subweek. Gedurende de Subweek nemen alle mannen- en vrouwendisputen het tegen elkaar op om te laten zien wie uitblinkt in de verschillende sporten en kroegsporten. Verder organiseert elk dispuut ook ieder jaar een grote manifestatie op Quintus. De verscheidenheid van deze manifestaties is erg groot, denk bijvoorbeeld aan het Togafeest, de Playbackshow, het Boekenbal of het Quintus hockeytoernooi. Bij Quintus smeed je niet alleen vriendschappen voor het leven, maar doe je ook ervaringen op die je nergens anders op kunt doen.

DISPUTEN

In de tijd dat Quintus werd opgericht heeft men ervoor gekozen om niet met jaarclubs te werken, maar met disputen. Het dispuut is een fenomeen, waarvan studenten uit alle studierichtingen en alle jaren lid zijn. Het voordeel hiervan is dat er meer integratie is met ouderejaars en je zo meer mensen leert kennen. In de praktijk betekent dit dat elke Quint zich aansluit bij een dispuut en met een lichting jaargenoten een ‘jaar’ vormt binnen een dispuut.

Quintus telt op dit moment 29 disputen: 12 heren-, 16 dames-, 1 gemengd dispuut. Een dispuut is een groep van gemiddeld 30 mensen. Elk dispuut heeft een eigen identiteit. Op deze manier geeft elke Quint op zijn of haar eigen manier invulling aan de studententijd op Quintus. Alle disputen borrelen minimaal één keer per week op Quintus. Dit gebeurt op de vaste borrelavonden, maandag en donderdag. Verder vergadert men met elkaar, organiseert men uitjes en heeft elk dispuut gedurende het jaar diverse activiteiten zoals diners, weekenden, feestjes, uitstapjes en vakanties.

COMMISSIES

Quintus kent vele commissies. Commissies bieden ruimte om jezelf te ontplooien. Zo kun je meewerken aan de almanak of het organiseren van de CRISIS. Commissies zorgen niet alleen intern voor een bruisend verenigingsleven: ook extern zijn Quinten actief. Zo wordt jaarlijks de Museumnacht Leiden door Quinten georganiseerd. Binnen deze commissies doe je vaardigheden op waar je tijdens en na je studie zeker van zult profiteren.