Vliet 13

Wij zijn een groot Aug / Q huis aan de mooiste gracht van Leiden. Doordat we bijna voor de helft uit sjaarzen bestaan is ons huis erg actief en organiseren wij veel activiteiten zoals, kerstdiner met kerstverhaal, paasontbijt, verkleed-je-als-je-huisgenoot, Tour des Chambres, waifs datediner en veel meer. Verder hebben we ook vaak spelletjesavonden en chillen we op het dakterras of in de tuin waar we nu ook een pingpong tafel hebben.


 


Wat fijn, dat jullie zo’n tuin hebben. Wat zijn jullie plannen daarmee voor de zomer?

Poolparty, bbqen, feestdagen samen vieren, pingpongen, cocktails drinken aan de cocktailbar en genoeg dingen die we niet van tevoren plannen. Als we klaar zijn met het huis en de tuin, hebben we ook nog een boot waar we elke zomer mee varen.

Lukt studeren nog een beetje, met zo veel activiteiten?

Zeker, er wordt zelfs elke ochtend om 8.30 uur koffie gedaan met een studeerclubje. Verder zijn er ruime kamers waar een soort 'thuis-ub' van wordt gemaakt. Het voordeel van een actief huis is dat we elkaar ook motiveren om te studeren.
Wat is het leukste wat jullie met huis hebben gedaan de afgelopen maanden?

Tijdens de quarantaine hebben wij zeker niet stil gezeten. Er zijn een aantal mensen gaan klussen en schilderen. We hebben een nieuwe bank in de tuin en mooie muurschilderingen. Verder hebben we een huisthuisweekend gehad met Tour des Chambres, spelletjesmiddag, pubquiz en de dag erna By The Vliet. Als wij niet naar het festival kunnen halen we het festival in huis :) Verder hebben we Koningsdag ook thuis gevierd met veel cocktails. Op de midden is een huisgym gemaakt met matjes en gewichten. Veel huisgenoten sporten samen daar, in de tuin of gaan hardlopen. Ook zijn de kookskills naar boven gekomen bij een aantal (niet bij de sjaarzen, die bestellen en frituren) Naast koken hebben we zelfs een eigen kapsalon gehad, onze Vera heeft wel 8 mensen geknipt.✂️

Worden jullie niet soms helemaal gek van elkaar, zo veel huisgenoten moet een hoop chaos opleveren!

We kunnen ons goed terug trekken in eigen kamer of met een kleiner groepje iets samen doen. We doen niet alles met z’n alle, het huis is groot genoeg om apart te zijn.


 

Wil jij ook in een quintushuis wonen? Schrijf je dan nu in!