't Rembrandtgesticht

In het Rembrandtgesticht wonen we met 8 meiden, waarvan 4 Quinten en 4 Augies. We wonen al jaren met dezelfde meiden. Het is super leuk een studententijd met zo’n hechte groep te kunnen delen! Onze favoriete bezigheid is samen chillen op ons zonnige dakterras ☀️


 

Hoe is het om in een gemengd vrouwenhuis (Q/Aug) te wonen?

Heel leuk! Op die manier krijgen we van de twee verenigingen van alles mee. Zo organiseren beide verenigingen huizendixo’s, waar we bijna altijd naartoe gaan met het huis. Ook zijn we met elkaar naar de huizendag van zowel het Aug als Q lustrum geweest. Daarnaast is het ook leuk om mensen buiten je eigen vereniging te ontmoeten.

Wat maakt het dat jullie huis zo hecht is?

We wonen al jaren met dezelfde meiden in huis. Doordat er in 2017 een grote verhuisgolf was, kwamen we met zes (van de acht) meiden in dezelfde periode in huis wonen. Hierdoor zitten we in dezelfde fase van onze studie en vereniging, waardoor we veel met elkaar kunnen delen. Ook zijn we allemaal actief bij onze vereniging, waar we elkaar veel zien. Daarnaast organiseren we veel leuke activiteiten samen, zoals het vieren van onze verjaardagen, Sinterkerst, datediner en huis(thuis)weekend.

Het hebben van een dakterras is denk ik wel erg fijn, vooral in deze periode. Hebben jullie al veel hiermee gedaan?

Zeker! Het is super fijn om in deze periode van het mooie weer te kunnen genieten. Bij elk zonnestraaltje zijn we wel op ons dakterras te vinden. Wanneer het weer het toelaat eten we ’s avonds buiten of doen we wijntjes samen. Deze koningsdag hebben we ook een mini-festival op het dakterras georganiseerd voor ons achten, dat was heel erg leuk.

Naast alle leuke activiteiten die jullie organiseren, hoe doen jullie het met je studie?

We zijn allemaal erg fanatiek met onze studies. Nu we in de corona-tijd niet meer naar de UB kunnen, hebben we elke middag een thuis-UB. Dit helpt enorm bij de motivatie en zorgt ervoor dat we minder snel afgeleid raken.

 

Wil jij ook in een quintushuis wonen? Schrijf je dan nu in!