Rapenburg 51

Al ruim 51 jaar is Rap 51 een studentenhuis met 17 meiden van verschillende verenigingen: Augustinus, Minerva en Quintus. In ons huis wordt elke feestdag gevierd en wordt van elke dag een feestdag gemaakt. Dus toen afgelopen zomer ons huis 51 jaar bestond, werd er ook groots uitgepakt. Ruim honderd oud huisgenoten hebben deze lustrumdag met ons gevierd. Al 51 jaar een studentenhuis betekent niet alleen een lange lijst aan reünisten, maar ook een lange geschiedenis.


 
Zo heeft Rapenburg 51 een aantal keer in de krant gestaan en hangt er zelfs een plaquette aan de voorkant van het huis vanwege een historisch moment. Toen in 2000 de Japanse keizer over het Rapenburg naar de Hortus liep, bleef hij even stil staan voor ons huis om met de drie studentes een praatje te maken die uit het raam hingen. Voor die tijd was dit een erg bijzonder moment aangezien de Japanse keizer vrijwel nooit een praatje maakte met het volk. Vandaag de dag staan er dan ook regelmatig Japanse toeristen te poseren voor ons huis.

Over de geschiedenis van ons huis kunnen we nog veel dieper ingaan, maar het gaat er ook om hoe ons huis er nu uitziet en wat wij als huis met elkaar ondernemen. We ondernemen met elkaar namelijk een heleboel. Om te beginnen met ons jaarlijkse huisfeest wat groots wordt uitgepakt op Koningsnacht. Vooraf wordt de fusie helemaal leeggehaald en eten we friettafel met z’n allen. Om vervolgens met ruim 200 man de verjaardag van Willy te vieren.
Naast dit jaarlijkse grote feest organiseren we ook veel kleine feestjes, zoals datediners, vrimibo’s en gaan we naar huizendixo’s van Augustinus en Quintus. Om vervolgens de volgende dag met z’n allen uit te brakken in de fusie met sushi, broodjes van Dr. A. en Temptation Island. Huisweekend is ook een jaarlijks terugkerende activiteit in ons huis. Van Antwerpen tot aan Maastricht, ook hier zoeken we de feestjes op. En ook wanneer we met 17 meiden op een boot in de haven van Muiden slapen, weten we in de enige kroeg van Muiden er een feestje van te maken.
Kortom, we zijn een groot meidenhuis met een rijke geschiedenis. We ondernemen en organiseren van alles met elkaar, waardoor we een hecht huis zijn aan de mooiste gracht van Leiden.
PS: Binnenkort komt er een kamer vrij in ons huis. Dus spreekt ons huis je aan? En ben je lid van Quintus? Of wil je aankomend jaar lid worden van Quintus? Stuur ons dan voor 8 juni een filmpje van max. 2 minuten op waarin je jezelf voorstelt en vertelt waarom je graag bij ons in huis wilt wonen.
 

Wil jij ook in een quintushuis wonen? Schrijf je dan nu in!