QUINTUS & LUSTRUM

Stuur een mailtje naar [email protected]

QUINTUS & LUSTRUM

Komend jaar viert Quintus haar 9e lustrum! Een lustrum vindt elke 5 jaar plaats en in een lustrumjaar pakt de vereniging extra uit! Het 45 jarig bestaan van de vereniging zal uitbundig gevierd worden gedurende het gehele jaar heen om uiteindelijk af te sluiten met een lustrumweek in de zomer. Verschillende jaarlijkse evenementen zullen een lustrumtint krijgen, zoals de Quintus wintersport (ook wel Quintersport) en het gala, maar er zullen ook extra lustrumevenementen komen! Helaas blijven deze voorlopig nog een verrassing.. Aan het einde van het jaar wordt het lustrum groots afgesloten met een lustrumweek waarin we dagenlang met elkaar het bestaan van onze vereniging gaan vieren. Deze week zal bestaan uit verschillende activiteiten, locatie’s, artiesten en feesten!

Van dromen naar versteld staan. Perplex.

Quintus is afgelopen jaren gegroeid tot een begrip, een belangrijke spil in het Leidse studentenleven. Een verrassende pion. Iets waar we trots op mogen zijn. Een lustrumjaar is een viering van wat wij als Quintus hebben bereikt. Een lustrumjaar is iets naar een nieuw niveau tillen. Dingen die normaal niet kunnen, kunnen nu wel. Een tijd waarin je versteld zal staan; je staat perplex.

Het IXe lustrum wordt bestempeld met het thema ‘Perplex’. In het Frans bestaat dit woord uit twee delen: per (‘doorheen’) en plectere (‘vlechten’). Dit vat het leven van Quintus en haar leden samen; vervlochten met elkaar door disputen, commissies, jaren, Leiden en herinneringen uit een 45 jarig bestaan. In het Latijn staat perplex echter voor ‘kronkelend, ingewikkeld, en dubbelzinnig’. Dit is precies wat je je mag voorstellen bij het komend lustrumjaar: een tijd waarin je versteld zult staan. Kijk voor een sfeerimpressie van vorig lustrum dit filmpje: