Quintus &
STUDIE

Slapen in een Quintus-huis? Stuur een mailtje naar [email protected]

Quintus & Studie


Hoewel Quintus dé plek is om te borrelen, te feesten en het naar je zin te hebben, is er ook plaats om te studeren. Binnen disputen wordt veel ruimte geboden voor studiebegeleiding, en de Quest organiseert inhoudelijke lezingen ter verbreding van de studie-interesse. Het in 2014 opgerichte QuintusFonds biedt leden en externen die iets bijzonders willen ondernemen naast of binnen hun studie, de middelen om dit te doen. Je kunt bij de door leden, reünisten en niet-leden gesteunde stichting terecht voor onder andere financiële ondersteuning bij studeren in het buitenland en bij bijzondere culturele projecten.

Op Quintus houden we rekening met studieverplichtingen van eerstejaars in de verwachtingen die we van ze hebben. Het kalenderjaar van Quintus wordt ook afgestemd op de tentamens. Daarnaast hebben we nauw contact met de Universiteit om het lidmaatschap van de vereniging optimaal af te stemmen op studieverplichtingen.

Op Quintus bieden we tentamentrainingen aan voor in beginsel Rechten, Geneeskunde en Psychologie. We begrijpen dat het best moeilijk kan zijn om te wennen aan het combineren van een nieuwe omgeving, een studie, een nieuw huis, een studentenvereniging en een dispuut. In eerste instantie wordt het dagelijkse studeren veelal opgevangen door disputen: studeren in de Universiteits Bibliotheek met dispuutsgenoten is iets wat veel Quinten dagelijks doen.