Quintus &
SPORT

Slapen in Quintus-huizen? Stuur een mailtje naar [email protected]

WINTERSPORT


Na het succes van de lustrumwintersport in 2014 is er een nieuw fenomeen op Quintus bijgekomen: de jaarlijkse Quintersport. Dit jaar werd er afgereisd naar het altijd mooie Risoul. Bij aankomst werden we begroet door blauwe lucht en zon, misschien wel te veel zon. Gelukkig wist de natuur daar na enkele dagen een oplossing voor te vinden in de vorm van verse sneeuw. Hierdoor was het weer mogelijk om de pistes af te knallen. Een grotere fan van snelheid? Dan kon je je geluk beproeven op de georganiseerde slalom.

Maar de Quintersport zou natuurlijk geen Quintersport zijn zonder dat er flink gepartyd zou worden. Vanwege dit doel werd de plaatselijke Yeti-bar geannexeerd en waren de dispuutsschilden als vanouds tegen de muur getimmerd. Iedere middag werd er hier weer verzameld om de gratis liters bier op te halen, om vervolgens tot de late uurtjes door te gaan. In de avonduren was er niemand minder dan Mr. Fireman om ervoor te zorgen dat behalve het bier ook de fireman rijkelijk vloeide.

Volgende ochtend spijt? Jazeker. Maar de beste remedie tegen een kater is natuurlijk de frisse berglucht en het gevoel van verse sneeuw onder je ski’s.

VOETBAL

Binnen Quintus zijn meerdere voetbalteams actief. Zo zijn er meerdere mannenteams en is er ook een vrouwenteam. Doordeweeks wordt er getraind en op zondag vinden de wedstrijden plaats. Wat erg mooi is, is dat de teams uit leden van verschillende disputen bestaan. Dit zorgt voor een hechte band tussen de Quinten!

HOCKEY

Naast voetbal wordt er binnen Quintus ook fanatiek gehockeyd. Quinten spelen in verschillende teams tegen andere studententeams in Leiden. Van sjaars tot ouderejaars; de teams zijn voor iedereen met goede wil! Eenmaal per week wordt er getraind en na de wedstrijden wordt er altijd nog een feestje plaats, waar menig Quint op af komt!