Quintus &
SPORT

Slapen in een Quintus-huis? Stuur een mailtje naar [email protected]

WINTERSPORT


Na het succes van de lustrumwintersport in 2014 is er een nieuw fenomeen op Quintus bijgekomen: de jaarlijkse Quintersport. Dit jaar zijn we met 240 Quinten afgereisd naar het pittoreske Bardonecchia. Bij aankomst werden we begroet door blauwe lucht en zon. Perfect weer om van de piste te sjezen. Maar de Quintersport zou natuurlijk geen Quintersport zijn zonder dat er flink gepartyd wordt. Vanwege dit doel werd de plaatselijke bar geannexeerd. Iedere middag verzamelde men hier weer om liters bier op te halen, om vervolgens tot de late uurtjes door te gaan. Volgende ochtend spijt? Jazeker. Maar de beste remedie tegen een kater is natuurlijk de frisse berglucht en het gevoel van verse sneeuw onder je ski’s.

Naast de Quintersport heeft Quintus sportievelingen nog veel meer te bieden. Zo organiseren wij ieder jaar de Subweek. In deze week strijd je met je dispuut om de felbegeerde Subweekbokaal tegen de andere disputen. Onderdelen waarin je je shine kan pakken zijn bijvoorbeeld volleybal, tennis, poker, debatteren en natuurlijk de biermeter.

Mocht je nou door willen gaan met de sport die je thuis al beoefent of juist een hele nieuwe sport oppakken, dan kan dat ook via Quintus. Zo hebben we een aantal teams die meedoen met lokale competities. Sporten waar je aan kunt denken zijn voetbal en hockey. Mocht je hart meer liggen bij de denksporten kom je bij Quintus ook aan je trekken. Zo hebben we subverenigingen waar geschaakt of geklaverjast wordt.

VOETBAL

Binnen Quintus zijn meerdere voetbalteams actief. Zo zijn er meerdere mannenteams en is er ook een vrouwenteam. Doordeweeks wordt er getraind en op zondag vinden de wedstrijden plaats. Wat erg mooi is, is dat de teams uit leden van verschillende disputen bestaan. Dit zorgt voor een hechte band tussen de Quinten!

HOCKEY

Naast voetbal wordt er binnen Quintus ook fanatiek gehockeyd. Quinten spelen in verschillende teams tegen andere studententeams in Leiden. Van sjaars tot ouderejaars; de teams zijn voor iedereen met goede wil! Eenmaal per week wordt er getraind en na de wedstrijden wordt er altijd nog een feestje plaats, waar menig Quint op af komt!