OUDERS

Slapen in een Quintus-huis? Stuur een mailtje naar [email protected]

Lidmaatschap Bij Een Studentenvereniging


Uw zoon of dochter gaat studeren in Leiden en zal tijdens de introductieweek (de EL CID) ook kennis maken met de vele studentenverenigingen. Het verenigingsleven in Leiden is heel divers, er zijn sport-, culturele, internationale, levensbeschouwelijke en gezelligheidsverenigingen. Quintus is één van de vijf gezelligheidsverenigingen van Leiden. Gezelligheidsverenigingen onderscheiden zich van de andere verenigingen door vermaak als prioriteit te hebben. Op Quintus leer je snel veel nieuwe mensen kennen en worden zodoende vriendschappen voor het leven gemaakt. Maar er is natuurlijk meer dan alleen borrelen en een groot sociaal netwerk. Op een gezelligheidsvereniging is alle ruimte om die dingen te leren die je in de collegebanken niet leert: communiceren, organiseren, besturen, enzovoorts. Uw zoon of dochter kan zichzelf ontplooien in een van de vele commissies die Quintus rijk is en kan derhalve bijvoorbeeld leren lay-outen bij het maken van een almanak of de volgende editie van de Leidse Museumnacht – een Quintus initiatief – organiseren.

Quintus En Studie

Op Quintus houden we rekening met studieverplichtingen van studenten. Het kalenderjaar van Quintus wordt ook afgestemd op de tentamens. Daarnaast hebben we nauw contact met de Universiteit om het lidmaatschap van de vereniging optimaal af te stemmen op studieverplichtingen. Op Quintus faciliteren we tentamentrainingen voor in beginsel Rechten, Geneeskunde en Psychologie. We begrijpen dat het best moeilijk kan zijn om te wennen aan het combineren van een nieuwe omgeving, een studie, een nieuw huis, een studentenvereniging en een dispuut. Daarom geven ouderejaars Quinten sinds kort trainingen voor eerste- en tweedejaars die hun BSA dan wel hun propedeuse nog moeten halen. In eerste instantie wordt het dagelijkse studeren veelal opgevangen door disputen: studeren in de Universiteits Bibliotheek met dispuutsgenoten is iets wat veel Quinten dagelijks doen.

Lidmaatschap Bij Quintus

Wanneer uw zoon of dochter besluit lid te worden van Quintus zal hij/zij de KMT (KennisMakingsTijd) doorlopen. In deze periode leert uw zoon of dochter de vereniging en al haar onderdelen kennen. Er is hier geen sprake van een ontgroening. We hopen dat we u aankomend jaar mogen verwelkomen op onze ouderdag wanneer uw zoon of dochter met trots onze mooie vereniging laat zien. Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met het bestuur op 071-5144405 of via [email protected].