De Groene Os

Het is ochtend. Brak van de avond daarvoor lig ik met hoofdpijn, een droge mond en een licht gevoel van onwetendheid in bed. Om met de woorden van Dré Hazes jr. te spreken: ‘Wie kan mij vertellen wat ik gister heb gedaan?’. Welke dag is het überhaupt? Woensdag? Dat verklaart het, het was weer huisavond gister op de Groene Os.


 
Wij zijn de Groene Os. Om precies te zijn wonen wij aan de mooiste gracht en op het mooiste plekje van Leiden; de Oude Singel 66. In tegenstelling tot andere huizen zijn wij nog vrij jong. Sinds 9 jaar zijn wij pas écht een studentenhuis. Wij zijn daarnaast een heel hecht en dynamisch huis. Los van een gezellige huisavond op dinsdag(en uiteraard impulsieve escalaties!) hebben wij ook nog heel veel andere dingen die wij met het huis organiseren. Denk hierbij aan activiteiten zoals een tour de chambre, chique diner, huisdatediner, huisweekend, huisthuisweekend, huizendixo’s, 2/3 oktober en nog veel meer! Verder zijn wij een dubbelgemengd huis. Dat wil zeggen dat wij met zowel mannen als vrouwen van Quintus of Augustinus wonen.
 
Ook in tijden van corona blijft het gezellig in huis. Sinds de zon weer volop begint te schijnen en alle huisgenoten langzamerhand vakantie krijgen is iedereen weer dagenlang bourgondisch aan het leven. Gelukkig kunnen we voor het huis zitten waar we de hele dag volop van de zon kunnen genieten. Gelukkig zijn studenten dan ook sinds een paar maanden officieel een huishouden, waardoor we gewoon zoals vanouds onze rosé proeverijtjes voort kunnen zetten aan de gracht. Dagje niets te doen? Geen nood! Pak een pilsje, een kaasplankje en een ligstoel voor in de zon en genieten maar.
 

Wil jij ook in een quintushuis wonen? Schrijf je dan nu in!