LID WORDEN

Slapen in een Quintus-huis? Stuur een mailtje naar [email protected]

Lid worden?

Als je de keuze maakt om lid te worden van Quintus dan kun je je de hele EL CID inschrijven bij de Inschrijvingscommissie Quintus (IQ). Deze commissie is herkenbaar aan de vestjes met op de rug 'IQ'. Zij helpen je bij de inschrijving en kunnen al je vragen beantwoorden.

Mocht je vragen hebben of ze niet kunnen vinden: spreek gewoon een Quint aan! Iedereen is bereid je verder te helpen.


Leeftijd

Ben je nog 17 maar word je voor 1 januari 2020 18 jaar? Bij Quintus kan je dan lid worden! Spreek iemand van de Inschrijvingscommissie Quintus (IQ) of het Bestuur. Zij zullen je verder helpen.


Benodigdheden

Op het moment van inschrijven heb je het volgende nodig:

• Het adres van je ouders en eventueel jouw adres in Leiden
• Contactgegevens van je huisarts
• Jouw collegekaartnummer en de naam van de onderwijsinstelling waar je gaat studeren
• Een geldig legitimatiebewijs
• Inschrijfgeld. Dit kan contant of met PIN. Hiervan worden onder andere de maaltijden en de activiteiten tijdens de KMT/NKT betaald.
• Je rekeningnummer, IBAN

Mocht je niet alles bij je hebben, dan hoeft dit geen probleem te zijn. De Inschrijvingscommissie helpt jou dan bij het zoeken naar een oplossing.

KMT

Op de maandag na de EL CID-week, 19 augustus, begint de KennisMakingsTijd van Quintus. Eerst ga je met alle aspirant leden op kamp om elkaar beter te leren kennen.

In de week daarna, leer je alle facetten kennen van de vereniging zoals de leden, de commissies, de disputen, de huizen, het bestuur, de liederen en de tradities. Tijdens deze week leer je gelijk je jaargenoten beter kennen en aan het eind van de KMT word je officieel geïnaugureerd.

Op aanvraag bij het bestuur is er de mogelijkheid op een NaKennismakingsTijd te lopen, voor als je bijvoorbeeld op vakantie bent tijdens de KMT. Let op: dit kan enkel op aanvraag en de kosten hiervan zijn hoger dan voor de KMT.

VAP

Als je lid wordt bij Quintus ga je, na de verenigingsKMT, een dispuut zoeken. Een dispuut heeft een verticale opbouw, waarbij je met verschillende jaren een kleinere structuur vormt binnen Quintus. Quintus telt op dit moment 29 disputen, waarvan 12 herendisputen, 16 vrouwendisputen en 1 gemengd dispuut. Iedereen bij Quintus zit bij een dispuut. De periode waarin nieuwe leden een dispuut zoeken, heet de Vrije Activiteiten Periode, afgekort VAP. Deze periode duurt vijf weken met ongeveer twee activiteiten in de week.

Disputen organiseren dan voor de nieuwe leden allerlei leuke activiteiten, zoals cocktailworkshops, barbecue's of een stapavond in een andere stad. Je kunt je inschrijven voor een VAP bij een dispuut dat jou aanspreekt. Als eerstejaars ben je bij al deze activiteiten aanwezig. Dat zorgt ervoor dat je op een leuke manier een dispuut vindt dat bij jou past. De Disputen Indelingscommissie, afgekort DIC, begeleidt je gedurende deze zes weken.