Interview met
de vicevoorzitter

Slapen in een Quintus-huis? Stuur een mailtje naar [email protected]

Interview met Josephine Dupont


1. Wat is jouw favoriete ruimte op Quintus en waarom?

Ik denk dat mijn favo ruimte het Snouck is. Naast dat er natuurlijk allemaal sterke verhalen over deze ruimte zijn, voel je echt de geschiedenis van onze vereniging als je er bent. Alle besturen hangen hier met hun namen en foto aan de muur en ook onze raaf staat in deze kamer. Maar misschien wordt mijn favoriete ruimte na de verbouwing wel de nieuwe borrel zaal. Dit wordt echt een soort 'huiskamer van Quintus', waar je lekker relaxt een (speciaal)biertje kan doen. Het belooft echt een hele mooie ruimte te worden!

2. Wat is de leukste herinnering aan jouw bestuursjaar tot nu toe?

Echt te veel om op te noemen, maar als ik er een zou moeten noemen denk ik wel onze Tour des Parents: dan ga je in het Paasweekend langs bij iedereens ouderlijk huis. Het was echt heel bijzonder om te zien waar iedereen vandaan komt en om eens een keer een weekend zo lang bij elkaar te zijn zonder met Quintus bezig te zijn. Ik heb ook echt nog nooit zo veel gegeten in één weekend, haha.

3. Waarom heb jij voor Quintus gekozen?

Toen ik naar Leiden ging wist ik al vrij snel dat ik lid wilde worden bij een vereniging. Ik kom uit Maastricht en kende niet heel veel mensen die hier gingen studeren. Van de mensen die ik wel al kende had ik gehoord dat je in Leiden echt bij een vereniging moest gaan om een leuke studententijd te hebben. Gelukkig zijn er dan ook genoeg verenigingen om uit te kiezen! Ik ging wonen in een Augustinus/Quintus huis en zo werd de keuze al iets makkelijker. Toen ik daarna in de EL CID voor het eerst bij Quintus kwam voelde ik me gelijk helemaal thuis. Iedereen was super geïnteresseerd, je kreeg echt meteen een heel warm welkom. Ook vond ik het heel positief dat er zo verschillende soorten mensen op Quintus rondlopen en dat iedereen het alsnog zo gezellig heeft met elkaar. Dat is iets wat ik nog steeds iedere keer voel als ik onze vereniging binnenloop.

4. Wat zou je nog graag veranderen in jouw bestuursjaar?

Een van de grote dingen waar we dit jaar als Bestuur mee begonnen zijn waren de open borrels waar scholieren en studenten met een dispuut mee konden eten en borrelen. Deze borrels waren een groot succes! Ook zijn we veel bezig geweest met duurzaamheid en hebben we daar echt een aantal stappen in kunnen maken. Stiekem is mijn bestuursjaar dus al best geslaagd. Mijn grootste doel nu is om een hele goede EL CID neer te zetten samen met de commissie, dat zou mijn jaar echt afmaken!

5. Wie is de meest irritante bestuursgenoot en waarom?

Mateo (Lid Acquisitie) is wel echt een beetje mijn kleine broertje, hij kan heel irritant zijn, haha. Maar uiteindelijk houd ik wel heel veel van hem.

6. Welke bestuursgenoot heeft de leukste bijnaam? En hoe komt hij/zij aan deze?

Mateo heeft in ieder geval de meeste bijnamen, FTeo; HTeo; LBB (little bitch boy); Schwalbeo; Papi; ga zo maar door... Verder lijken de namen 'Pien' en 'Fien' een beetje te veel op elkaar, waardoor de mannen ons heel vaak allebei PFien noemen. Stiekem heeft Bas (Penningmeester Vereniging) toch wel de beste bijnaam: Badboi Ladykiller. Die heeft hij aan zichzelf gegeven, haha.

7. Wat houdt jouw bestuursfunctie in? En hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

Als Vicevoorzitter ben ik eigenlijk Lid Intern en Lid Extern in één. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alle piekcommissies op Quintus en daarmee ook voor alle evenementen die er worden georganiseerd, zoals de CRISIS en de Subweek, en voor bijvoorbeeld de almanak en de Quintessence, ons verenigingsblad. Ook ben ik een eerste aanspreekpunt voor disputen en begeleid ik aan het begin van het jaar de periode waarin alle eerstejaars een dispuut kiezen. Als Lid Extern onderhoud ik samen met de Voorzitter Vereniging alle contacten met externe partijen. Denk hierbij aan de Gemeente en Universiteit, maar ook met de andere MASCQ-verenigingen of met onze zusterverenigingen uit het AHC-verband. Ook denk ik samen met Romy (Vooorzitter Verenging) veel na over beleid en de meerjaren visie van onze vereniging. Doordat mijn functie zo divers is, is geen enkele dag echt hetzelfde. Soms ben ik de hele dag bezig met dispuutsgesprekken, de dag erna kan ik veel afspraken hebben met commissies en de andere dag ben ik het halve land aan het doorcrossen om een vergadering van het AHC bij te wonen. Al die afwisseling maakt het echt tot een hele leuke en leerzame functie!

8. Huginn of Muninn?

Huginn!