Huize Yggdrasil

Zodra er geschreeuw uit de fusie klinkt weet je hoe laat het is: BB-tijd


 
Ons huis kent een eeuwenoude traditie van het wel befaamde spel BB: bierbasketbal. Elke avond verenigen verscheidene huisgenoten zich in teams om tegen elkaar de strijd aan te gaan. De dopjes worden gevouwen, mokken worden neergezet en de spelers nemen plaats. Vanwege het fanatisme zit er dan ook vaak een VAR aan de zijlijn om alles in goede banen te leiden. Wij zijn een actief gemengd Quintushuis, bestaande uit 16 huisgenoten. We wonen met allerlei verschillende disputen, zoals Da Vinci, Cobra, Aquavite, Atalanta, Cassis, Vampirelles en La Bohémienne. Omdat er zo veel verschillende disputen wonen zorgt dat voor veel diversiteit en leer je heel veel verschillende Quinten uit verschillende disputen kennen.
We zijn ook een hecht huis en zien onszelf als een grote familie die veel met elkaar ondernemen. Naast de wekelijkse huisavond gaan we bijvoorbeeld ook ieder jaar op huisweekend. Afgelopen jaar hebben wij een episch huisweekend naar Berlijn gehad. Ook hebben we ieder jaar het datediner, waarbij we in grote getale afreizen naar een van de verrukkelijke restaurants in Leiden om daarna met alle dates op de dixo van Quintus te belanden.
Daarnaast hebben we ieder jaar activiteiten zoals paasbrunch, huissinterklaas, Oud- en Nieuwdiner en 2/3 oktober. Ieder jaar komen met 2/3 oktober, koningsdag en de pre-EL-CID BBQ onze oud-huisgenoten terug om met elkaar herinneringen op te halen over hun legendarische tijd op de Groenhoven en om de nieuwe bewoners (de sjaarzen) van de Groenhoven te leren kennen. Ons huis heeft een kostelijke tuin waar tot in de late uurtjes geborreld wordt rondom het kampvuur. Overdag liggen we, als het zonnig is, met elkaar aan het opblaaszwembad of zitten we te chillen op het prachtige dakterras.
Gelukkig doen we naast veel drinken ook nog andere dingen met elkaar om nog ergens een beetje een gezonde leefstijl te behouden. We hebben veel sportieve huisgenoten: we wielrennen met ons GH13-peloton, boksen met de kickbokssub en basketballen in de tuin bij onze eigen basket of op een van de veldjes in de buurt. Ook nu, in de quarantainetijd, organiseren we veel leuke dingen, zoals ons eigen festival thuisthuishaven in de tuin, een silent dixo tijdens koningsdag, pokeravonden en tapasborrels met (heel veel) wijn. ‘’Wat is het toch mooi om op de Groenhoven een sjaars te zijn’’ (Hanna, Bas, Noël, 2019)
 

Wil jij ook in een quintushuis wonen? Schrijf je dan nu in!