Hooigracht 39

In 2018 ben ik begonnen met studeren in Leiden en ben ik lid geworden bij Quintus. In eerste instantie wilde ik niet op kamers wonen, maar na twee maanden merkte ik dat er meer aan het studentenleven is dan alleen een studentenvereniging namelijk; een studentenhuis!


 

Het op kamers gaan in een studentenhuis voegt een hele nieuwe dynamiek toe en maakt het studentenleven echt compleet! Ik ben in een huis gaan wonen met 21 mannen en vrouwen die lid zijn bij Q/A/M op de Hooigracht. Hierdoor sta ik middenin het studentenleven en krijg ik alle feestjes en verhalen mee. Het wonen in een studentenhuis zorgt voor hechte vriendschappen en spontane momenten. Zo hadden wij een huisgenoot die sinds de corona uitbraak vast zat in Trinidad, tot het verlossende appje kwam dat hij de volgende dag naar huis zou vliegen. Toen hebben wij met alle huisgenoten een surpriseparty voor hem georganiseerd om hem te verrassen en verwelkomen. Het leven in een studentenhuis zit vol van dit soort spontane, maar ook geplande feestjes.

Zo organiseren wij jaarlijks dingen zoals een huisfeest, twee datediners, een huisvakantie en nog veel meer. Dit jaar gaan wij met 15 van de 21 in juli een weekje naar een huisje in Normandië. Wij steken verder veel tijd en moeite in de datediners, een hiervan is het kerstdiner waar wij in onze 17e eeuwse tuinkamer dineren aan gehuurde tafels en met dates. Dit soort evenementen zorgen ervoor dat de band in huis zeer hecht is. Kortom door het lidmaatschap van Quintus en het verhuizen naar een studentenhuis bouw je een perfecte basis op voor het studentenleven en daarmee voor de toekomst.

 

Wil jij ook in een quintushuis wonen? Schrijf je dan nu in!