DISPUTEN

Stuur een mailtje naar [email protected]

De disputen van Quintus

14/01/2020

LDD Il Lustra

17/01/2020

L.S.D. Da Vinci

17/01/2020

L.D.D. Sté Amé

17/01/2020

L.D.D Atalanta

17/01/2020

L.H.D. Delta

05/07/2020

L.D.D. CADUTA MASSI

05/07/2020

L.D.D. JOJO

QUINTUS & DISPUTEN

Quintus is een van de weinige studentenvereniging die ervoor heeft gekozen om niet met jaarclubs te werken, maar met disputen. Een jaarclub vorm je met een groep personen uit je eigen jaarlichting. Bij een dispuut zijn studenten uit alle studierichtingen en van alle jaren te vinden. Dit betekent in de praktijk dat elke nieuwe Quint zich aansluit bij een dispuut. Samen met andere Quinten die zich in hetzelfde jaar bij dat dispuut aansluiten vorm je dan een ‘jaar’. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen een ontzettend hechte band met je jaargenoten krijgt, maar ook oudere studenten beter leert kennen, die je misschien normaliter minder snel zal ontmoeten. Deze, vaak iets oudere, dispuutsgenoten kunnen je bij uitstek de weg leiden in het studentenleven; zij zijn immers ook eerstejaars student geweest.

Elk dispuut organiseert zijn eigen uitjes, vergadert met elkaar en heeft vaste activiteiten, zoals datediners, dispuutsweekenden, reizen naar het (verre) buitenland en gala’s. Daarnaast organiseert elk dispuut elk jaar een manifestatie op Quintus, zoals een chique-dag, een Playbackshow of een sporttoernooi.

Quintus telt op het moment 29 disputen, waarvan 12 herendisputen, 16 damesdisputen en één gemengd dispuut. Elk dispuut heeft door de jaren heen zijn eigen karakter ontwikkelt en is deze nog altijd aan het vormen. Ondanks de verschillen tussen disputen zijn er uiteraard veel overeenkomsten. Je bent immers op de eerste plaats allen Quint.

Disputen hebben door al deze activiteiten en hun grote aanwezigheid een onuitwisbare stempel gedrukt op het karakter en de geschiedenis van Quintus. Ook jij kan onderdeel worden van een dispuut en je stempel achterlaten.