De Naakte Beer

De klok slaat één voor één. Geschreeuw klinkt. Geduw ontstaat. De Naakte Beren en Berinnen rennen naar het begin van de bar.


 
Traditiegetrouw worden de shotjes Fireman op de bar gezet en in één teug leeggedronken om vervolgens te worden weggespoeld met een ijskoud pilsje. Dit fenomeen, de 00.59 borrel, vond wekelijks plaats op Quintus. In tijden van quarantaine proberen we deze traditie ook aan te houden. Met z’n dertienen lukt dat goed, behalve dat het nu semi-koude pilsjes zijn, geen Fireman is en de bar heeft plaatsgemaakt voor onze keukentafel. Deze en vele andere tradities, gebruiken en eigenaardigheden geven ons relatief jonge huis een gevoel van historie. Zo eren we onze oud-huisgenoten en zijn zij ook nu, met social distancing, dichtbij ons. Want een jong huis is wat wij zijn. Vanwege het plotselinge wegtrekken van oude, nog steeds Naakte, Beren en Berinnen hebben we ons reservaat opengesteld voor nieuwe welpen.
In ons huis wonen zes mannen van het dispuut Da Vinci en zeven vrouwen van allerlei disputen van Quintus. Met dertien Beren sterk wonen wij in het hartje van Leiden. Ons statige pand is gelegen aan de Nieuwe Rijn en op een steenworp afstand van de supermarkt en op een net iets verdere steenworp afstand van Quintus. Al meerdere malen hebben huisgenoten getracht en bewezen dat het mogelijk is om kruipend vanaf Quintus naar huis te gaan, om de volgende, nog steeds kruipend, naar de Hoogvliet te gaan. Maar voor brak zijn is geen tijd; dat ben je maar na je 25e. Er zijn namelijk volop activiteiten die ondernomen dienen te worden. Zo worden er 8-benen-op-het-dakterras-borrels georganiseerd, is er elke avond huiseten, gaan we elk jaar op huisvakantie, hebben we een heuse Naakte Beer Bioscoop (te vinden op google) en tarten we ons lot middels een potje steen-papier-kapsalon. Kortom, er gebeurt hier genoeg. Kom toch eens langs op de Nieuwe Rijn!
 

Wil jij ook in een quintushuis wonen? Schrijf je dan nu in!